• en

PLASTOR SA

este una dintre cele mai importante societati prelucratoare de materiale plastice din Romania, fiind activa pe mai multe segmente de piata:

  • productia de componente si sub-ansambluri injectate si extrudate suflate pentru industria automotive
  • productia de componente si sub-ansambluri pentru industrii non-automotive (electronica, electrocasnica, medicala, etc)
  • realizarea de produse finite in cadrul unor activitati de subcontractare: echipamente pentru ski, respectiv clapari, ochelari si casti
  • proiectarea si executia de matrite si dispozitive

Tehnologiile principale utilizate in companie sunt injectarea si extrudarea-suflarea de corpuri cave. In afara de acestea se utilizeza alte tehnologii suport: asamblare mecanica, asamblare prin sudura cu ultrasunete, imprimare serigrafica, imprimare tampografica.
Masinile de injectat ale Plastor au forta de inchidere cuprinsa intre 40-1100 tf si sunt marci binecunoscute in domeniu: Arburg, Demag, Engel, Krauss Maffei.
Atelierele de injectare detin tehnologia de injectare bicomponenta si tehnologia de injectare cu gaz.
Exista posibilitatea suprainjectarii a doua materiale plastice, sau a unui material plastic peste o componenta metalica.
Materialele plastice injectate sunt: PA, PA + FS, PET, PBT, PBT + FS, ABS, ABS+PC, PC, POM, TPE, etc.

Masinile de extrudare – suflare corpuri cave au capacitatea intre 3-30 litri si sunt produse de firme europene (Magic, Automa, Meico). Firma detine atat tehnologia de suflare clasica cat si de suflare cu aspiratie. Materialele plastice prelucrate sunt poliolefine si elastomeri termplastici.

Componentele din material plastic pot fi asamblate intre ele sau cu piese metalice (axe, bucse, diverse inserturi) sau decorate prin: serigrafie (plana, cilindrica, conica), tampografie (pana la 5 culori), marcare la cald. O mare parte din dispozitivele utilizate pentru asamblarea si verificarea produselor si sub-ansamblelor realizate sunt proiectate si executate de specialistii firmei.

Productia de echipamente sportive are o vechime de mai mult de 20 de ani in societatea noastra si se face pe linii tehnologice specializate.

Plastor proiecteaza si construieste matrite si dispozitive atat pentru nevoile proprii, dar si constituind o afacere in sine. Aceasta activitate are o traditie de mai mult de 60 de ani si este in continua dezvoltare si modernizare.